BASALT FIBER
DESIGNMØBLER

Før vi når frem til den unike MAFFAM FREEFORM møbelstrukturen har basaltfiberet allerede hatt et forbausende langt «liv».

I utgangspunktet varmt og pulserende, ligger basalt i jordens øvre mantel, inntil det blir presset av vulkanske krefter og drevet til jordens overflate.

LAGD AV VULKAN

Basaltisk lava er veldig tykk og flyter sakte. Når det avkjøles raskt, danner dets cellulære nett forbløffende heksagonale kolonner. Basalt er en stein som kan ligge lykkelig ved uutholdelige temperaturer også i de kjølige dypene av våre hav, der den består av flertallet av jordskorpen.

HÅNDLAGD

Den unike vevingsteknikken som brukes i etableringen av MAFFAM FREEFORM produkter, er ekstremt krevende, og det er for tiden ingen teknologi tilgjengelig som muliggjør en automatisert produksjon av denne typen møbler, noe som betyr at hvert stykke er håndlaget fra begynnelse til slutt, og dermed tillater at veverens følelser blir en del av designet. Som et resultat er hvert design unikt, hvert møbel er forskjellig og hvert blonde mønster – ikke reproduserbar.

FRA ANDRE PLANETER

Bemerkelsesverdig, når man ser på månen, er de mørke flekkene som kan ses på solfylte flater de såkalte månens hav som er dannet av basaltiske lavastrømmer! Faktisk kan basalt bli funnet enda lenger ut enn månen – ikke bare danner det en stor del av overflaten av Mars, men også på Jupiter og Venus kan basaltiske lavautbrudd observeres.

 

Med MAFFAM FREEFORM kan du få en følelse av de mest ekstraordinære miljøene – du kan oppdage Atlantis, eller reise inn i rommet og nå planeter som ingen noensinne har satt foten på!

BASALT

Basalt er også ekstremt nyttig her på jorden, og det er et utmerket materiale for å bevare varmen. I dag er basalt brukt i skjønnhetspleie, massasje med varme steiner (basalt steiner) og også som et alternativ til glassfiber. Selv de gamle romerne brukte basalt i veibygging og, voilà, disse veiene er fortsatt funksjonelle i dag!

 

Basaltfibre kommer opprinnelig fra USA, hvor de første forsøkene på å skape dem ble laget allerede i 1923. Etter andre verdenskrig ble de stort sett brukt i USA, Europa og Sovjetunionen i militærflyproduksjon, og frem til 1995 var materialet knapt kjent av allmennheten på grunn av sin klassifisering som konfidensiell.